Făina de varec este o algă marină de apă rece, cunoscută și sub numele științific de Ascophyllum Nodosum, recoltată din Oceanul Atlantic și procesată în Norvegia. Procesul de producție presupune uscarea naturală la soare pentru o perioadă bine determinată, după care este măcinată la diferite granulații, în funcție de aplicație. Varianta oferită de Baitshop România conține particule cu dimensiuni cuprinse între 0,8-1,9 mm...
Făina de varec este o algă marină de apă rece, cunoscută și sub numele științific de Ascophyllum Nodosum, recoltată din Oceanul Atlantic și procesată în Norvegia. Procesul de producție presupune uscarea naturală la soare pentru o perioadă bine determinată, după care este măcinată la diferite granulații, în funcție de aplicație.
Varianta oferită de Baitshop România conține particule cu dimensiuni cuprinse între 0,8-1,9 mm, această versiune fiind considerată cea mai eficientă pentru producția de boilies datorită rolului de îmbunătățire a mecanicii boiliesurilor în apă. Fiind un produs deshidratat, varecul începe să se rehidrateze odată ajuns în contact cu lichide, proces în urma căruia își mărește volumul și, implicit, ajută la desfacerea și eliberarea mult mai rapidă a atractanților din boilies. În cazul în care nu se folosește în acest scop, vă recomandăm hidratarea acestuia cu apă cu 24 de ore înainte de a fi introdus în mix.
Din punct de vedere nutrițional, varecul este foarte apreciat atât în nutriția animală, cât și în cea umană, datorită conținutului ridicat de vitamine din clasa A, B1, B2, C, D și E, dar și a mineralelor precum zinc, magneziu, fier, potasiu și calciu, care se regăsește în cea mai ridicată concentrație naturală în kelp.
Se prezintă sub formă de granule insolubile de culoare verde-oliv, care îmbunătățesc textura și au o amprentă puternică asupra gustului și mirosului final al boiliesurilor.
Valori nutriționale:
- Proteine: 5-8%;
- Grăsimi: 2-4%;
- Fibre: max. 7%;
- Cenușă: max. 27%;
- Umiditate: max. 14%;
Dozaj recomandat:
- 25-100 g per kg de mix.